Skolans historia

Under åren 1873 - 1970 bedrevs det ett båtvarv i Ekensberg.
Ekensbergsskolans verksamhet startade hösten 1981, då de första lägenheterna i området var inflyttningsklara. Skolans och fritidshemmets lokaler är gemensamma för att kunna användas till all verksamhet och för att ge möjlighet till ett nära samarbete.

Skolans traditioner

Varje läsår börjar vi med att presentera årets tema genom att ha ett gemensamt startskott där personalen spelar upp olika scener för eleverna. Under terminen har vi några gemensamma temadagar med alla elever i skolan.

Andra traditioner vi har

• FN- dagen då vi samlas i gymnastiksalen för en gemensam upplevelse.
  • Lucia firas med att 4:orna lussar för alla elever på morgonen.
  • Julbasar då hela skolan med familjer samlas för ett luciatåg ute på trappan som F-1:orna står för samt lotteri, café med hembakat från föräldrarna, loppmarknad, försäljning av julpyssel och korvförsäljning.
  • Julavslutningen har vi i Gröndals kyrka.
  • På fritidshemmets dag har vi Vårsalong på skolan, då visar eleverna upp sina arbeten.
  • Skolavslutningen i juni har vi gemensamt ute på trappan innan alla går till sina klassrum.